Συστήματα Ηλιοθερμίας Vaillant



Συστήματα Ηλιοθερμίας Vaillant
ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ VAILLANT
Συστήματα "Made in Germany" για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης με ηλιακή ενέργεια
Έρχεται δωρεάν κάθε ημέρα : Ηλιακή ενέργεια για την οικιακή σας άνεση
Η θερμοκρασία της γης αυξάνεται σταθερά, ενώ παράλληλα μειώνονται οι παραδοσιακές πηγές ενέργειας. Συνεπώς είναι λογικό να θεωρείται παγκοσμίως το ζήτημα της ηλιακής ενέργειας τόσο σοβαρό. Η ανάπτυξη καινοτόμων και αποτελεσματικών λύσεων από τον τομέα των ανανεώσιμων  πηγών ενέργειας συμβάλει αποδοτικά στην μελλοντική αποδοτικότητα και στην περιβαλλοντολογική προστασία.
Η επιλογή σας τόσο για την οικογένειά σας όσο και για το περιβάλλον μας : VAILLANT
Η αρχή της ηλιοθερμίας είναι βασικά απλή, αλλά το να σχεδιάσει κανείς ένα σύστημα, το οποίο να απορροφά αποτελεσματικά την ηλιακή ενέργεια και να τη μετατρέπει σε ζεστό νερό χρήσης απαιτεί προηγμένη τεχνολογία.
Η Vaillant είναι σε θέση να σας προσφέρει τεχνολογία ηλιοθερμίας, έχοντας εμπειρία πάνω από 135 χρόνια στη δημιουργία προϊόντων που σφυρηλάτησαν τη βιομηχανία της θέρμανσης. Ως κορυφαίος κατασκευαστής λεβήτων στην Ευρώπη , η Vaillant θέτει τις προδιαγραφές για τη λειτουργία, την απόδοση, την ποιότητα και την αξιοπιστία. Εστιάζοντας τώρα στις νέες τεχνολογίες συνεχίζουμε να χαράζουμε δρόμους σε αυτόν τον τομέα.
Εξίσου σημαντική είναι η συνεργασία μας με τους πελάτες μας, για να προσφέρουμε ακριβώς αυτό που χρειάζονται και να τους ικανοποιήσουμε με τα προϊόντα μας.
Ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας το μοναδικό σύστημα ηλιοθερμίας της Vaillant εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια και τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας για να βελτιστοποιήσει την απόδοση της οικιακής θέρμανσης.
Στις ακόλουθες σελίδες θα ανακαλύψετε το εύρος του συστήματος ηλιοθερμίας σε :
 - Ηλιακούς συλλέκτες
 - Ταμιευτήρες ηλιακής θέρμανσης
 - Ηλιακούς ελεγκτές Παρελκόμενα για συστήματα ηλιοθερμίας
Από τη Vaillant για σας.
Οι επίπεδοι ηλιακοί συλλέκτες τη Vaillant έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση ηλιακής ενέργειας. Και καθώς όλοι οι συλλέκτες παράγονται στα εργοστάσιά μας στη Γερμανία είναι δεδομένα τα υψηλότερα στάνταρ ποιότητας.
Με το σχεδιασμό της εύκολης στήριξης οι συλλέκτες της Vaillant είναι κατάλληλοι προς εφαρμογή σε διαφορετικούς χώρους τοποθέτησης. Καθώς οι συλλέκτες απορροφούν άμεσο ηλιακό φως αλλά και διάχυτο, κερδίζουν ηλιακή ενέργεια ακόμα και σε συννεφιασμένες ημέρες. Πολλαπλοί συλλέκτες συνδέονται μεταξύ τους για τη δημιουργία μεγαλύτερων συστημάτων.
Ο επίπεδος συλλέκτης υψηλής απόδοσης auroTHERM plus διαθέτει υψηλής απορροφητικότητας γυαλί που δεν αντανακλά (antireflex) για να εξασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση θερμότητας. Με το μεγάλο εύρος εύχρηστων συστημάτων οι συλλέκτες μπορούν να εγκατασταθούν σε επικλινή στέγη ή σε επίπεδη ταράτσα ή ακόμη και να ενσωματωθούν στη στέγη για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Για τη στήριξη σε επικλινή στέγη η Vaillant διαθέτει μια ευρεία γκάμα σε άγκιστρα στήριξης, που ταιριάζουν σε όλες τις κοινές στέγες.
Η ηλιακή ακτινοβολία θερμαίνει τον ηλιακό συλλέκτη. Το υγρό αντλείται από τον κυκλοφορητή στη σερπαντίνα ενός ταμιευτήρα, το δικό μας VPS για την θέρμανση και τον auroSTOR. Μια δεύτερη σερπαντίνα στον ταμιευτήρα μπορεί να συνδεθεί με μια συμβατική πηγή θέρμανσης
, όπως για παράδειγμα έναν λέβητα αερίου. Έτσι μπορούμε να προσφέρουμε επιπρόσθετη θέρμανση ακόμα κι αν η ηλιακή ενέργεια δεν επαρκεί.
Καθώς το σύστημα ελέγχεται από τον ηλιακό ελεγκτή auroMATIC είναι σε θέση να αλλάξει αυτόματα από την ηλιοθερμία στον συμβατικό τρόπο θέρμανσης. Εγγυάται έτσι την απρόσκοπτη παροχή ζεστού νερού χρήσεως και θέρμανσης χωρίς να εξαρτάται από την ηλιακή ακτινοβολία ή τον συννεφιασμένο ουρανό.
Ένα ολοκληρωμένο σύστημα από την τεχνολογία ηλιοθερμίας της Vaillant.  
Ο επίπεδος ηλιακός συλλέκτης auroTHERM
Το ηλιοθερμικό σύστημα της Vaillant για παραγωγή ζεστού νερού θέρμανσης και χρήσεως είναι ένα σύστημα κλειστού κυκλώματος με μοναδικά χαρακτηριστικά ενσωματωμένα σε κάθε συνιστώσα. Είναι συνεπές με τη δέσμευσή μας, να παρέχουμε μέγιστη αποδοτικότητα, υψηλή αισθητική και απόλυτη αξιοπιστία.
Ηλιακοί συλλέκτες auroΤΗΕΡΜ
Made in Germany : Με τους επίπεδους συλλέκτες auroTHERM plus και auroTHERM η  Vaillant προσφέρει δύο ποιοτικούς και οικονομικούς συλλέκτες, οι οποίοι αποτελούν τη βάση μιας πολύ αποδοτικής εγκατάστασης ηλιοθερμίας με οποιοδήποτε σύστημα υποστήριξης επιλέξατε.
auroTHERM plus : ο αποδοτικός επίπεδος συλλέκτης
Οι νέοι επίπεδοι συλλέκτες auroTHERM της  Vaillant επιτυγχάνουν μία πολύ μεγάλη ετήσια απόδοση και εκπληρώνουν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.  Για το υψηλό ηλιακό κέρδος φροντίζει κυρίως η επεξεργασία με laser της σερπαντίνας απορρόφησης, η οποία εγγυάται άψογη μεταφορά θερμότητας. Ένα περεταίρω σημαντικό σημείο είναι το γυαλί που δεν αντανακλά (antireflex), με αποτέλεσμα να απορροφάται το 96% της ηλιακής ακτινοβολίας. Και το αποτέλεσμα είναι τόσο ωραίο πάνω στη σκεπή, που θα το θαυμάζουν και οι γείτονες.
auroTHERM : ολοκληρωμένο και οικονομικό
Ο συλλέκτης auroTHERM είναι ολοκληρωμένη και οικονομική λύση για να απολαύσετε την ηλιακή ενέργεια. Η επιφάνεια του συλλέκτη είναι 2,51 m2, όσο δηλαδή και του auroTHERM plus και εγγυάται πολύ υψηλή αποδοτικότητα.



Εκδοχές εφαρμογής :
 - Υποστήριξη κεντρικής θέρμανση, παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, θέρμανση του νερού 
    πισίνας καθώς και μεγάλων συστημάτων.
 - Συμβατοί για τοποθέτηση πάνω στη στέγη, ενσωματωμένοι στη στέγη ή πάνω στην 
   ταράτσα.
 - Οριζόντια και κάθετη εγκατάσταση, για τοποθέτηση σε σειρά ή εν παραλλήλω.
 - Για ηλιακό όφελος ακόμη και σε συννεφιασμένες μέρες.
Αφήστε τον να σας δείξει τι κερδίσατε – Ελεγκτής ηλιοθερμίας auroMATIC    
Ο νέος ελεγκτής ηλιοθερμίας auroMATIC, ο οποίος ελέγχεται με βάση τις καιρικές συνθήκες είναι στη ουσία ασυναγώνιστος. Συγκεντρώνει τον έλεγχο των συλλεκτών, του ηλιακού ταμιευτήρα και της συσκευής θέρμανσης και συνεργάζεται τόσο με συσκευές θέρμανσης αερίου όσο και πετρελαίου. Επιπλέον προσφέρει ανυπέρβλητη άνεση χάρη στη γραφική ένδειξη λειτουργιών, το λογικό και φιλικό για τον χρήστη μενού και τον εύκολο χειρισμό που χαρακτηρίζεται από την πίεση ή την περιστροφή των κουμπιών. Μέσω του ελεγκτή ηλιοθερμίας auroMATIC μπορούν να ελεγχθούν δύο μεταξύ τους ανεξάρτητα κυκλώματα θέρμανσης. Ο κομψός σχεδιασμός με το μπλε φωτιζόμενο φόντο και τους επίσης φωτιζόμενους διακόπτες, που εγγυάται σίγουρο χειρισμό ακόμη και σε κακές συνθήκες φωτισμού, χαρακτηρίζει όλους τους νέους ελεγκτές της Vaillant.
auroMATIC 560
Εφαρμογή στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως, με επιλογή υποστήριξης θέρμανσης προσαρμοσμένη στις συγκεκριμένες απαιτήσεις.
 - Άνεση χρήστη από τη Vaillant με την εφαρμογή turn and click
 - Γρήγορη, ασφαλής εγκατάσταση χάρη στο σύστημα Pro E
 - Οθόνη με σύμβολα, ένδειξη κατάστασης λειτουργίας και χρόνων του κύκλου.
 - Ειδικές λειτουργίες (π.χ. οικονομική λειτουργία, λειτουργία σε ώρα αιχμής, εφ’ άπαξ
    πλήρωση, κλπ.)
 - Πρόγραμμα διακοπών
 - Υπολογισμός ηλιακού κέρδους που εμφανίζεται στην οθόνη ως γράφημα.
Εκδοχές εφαρμογής :
 - Δύο ανεξάρτητα κυκλώματα συλλεκτών
 - Δυνατότητα σύνδεσης δεύτερου ταμιευτήρα ή θέρμανση πισίνας
 - Ανακυκλοφορητής νερού χρήσης.
auroMATIC 620
Ελεγκτής με σύστημα e – Bus για ηλιακή θέρμανση, που μπορεί να επεκταθεί σε ως και 14 κύκλους θέρμανσης και να συνεργαστεί με έως και 8 θερμοστάτες χώρου
 - Ενσωματωμένη αντιστάθμιση καιρικών συνθηκών
 - Άνετη οθόνη ενδείξεων με γραφική ένδειξη λειτουργιών
 - Υπολογισμός ηλιακού κέρδους, που εμφανίζεται σταθερά στην οθόνη ως γράφημα
 - Δυνατότητα τηλεχειριστηρίου
 - Έλεγχος συσκευών θέρμανσης  σε σειρά
 - Γρήγορη, ασφαλής εγκατάσταση χάρη στο σύστημα Pro E

Εκδοχές εφαρμογής:
 - Δύο ανεξάρτητα κυκλώματα συλλεκτών
 - Ένα άμεσο κύκλωμα θέρμανσης και ένα κύκλωμα θέρμανσης με ανάμειξη (π.χ. για
   ενδοδαπέδια θέρμανση)
 - Ένας ταμιευτήρας θέρμανσης και ένας έμμεσα θερμαινόμενες ταμιευτήρας ζεστού νερού ή 
   ένας ταμιευτήρας συνδυασμένης λειτουργίας
 - Ανακυκλοφορητής νερού χρήσεως
Άνεση στο ζεστό νερό χρήσεως από τη Vaillant : ηλιακοί ταμιευτήρες ζεστού νερού χρήσεως auroSTOR
Ηλιακοί ταμιευτήρες auroSTOR
Ο διπλής ενεργείας ταμιευτήρας που κατασκευάζεται από ανοξείδωτο χάλυβα τοποθετείται όρθιος. Τόσο ο ταμιευτήρας, όσο και οι σερπαντίνες του, είναι εμαγιέ από την πλευρά του νερού χρήσης και επιπλέον εξοπλισμένοι με ανόδιο μαγνησίου. Το κάλυμμα έχει ένα αφαιρέσιμο συνθετικό μανδύα με μια θερμομόνωση 75mm, η οποία δεν περιέχει CPC. Επιπλέον το auroSTOR περιέχει μία θυρίδα καθαρισμού όπως επίσης και ένα ενσωματωμένο θερμόμετρο και υποδοχή για ηλεκτρική αντίσταση. Είναι διαθέσιμο σε χωρητικότητες 300, 400 και 500 λίτρα νερού χρήσης, και αποτελεί έτσι ένας σημαντικό μέρος του ηλιακού συστήματος.
Εκδοχές εφαρμογής :
 - Έμμεσα θερμαινόμενος ταμιευτήρας ζεστού νερού
 - Για μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες
 - Για πίεση έως 10 bar.
Ταμιευτήρες θέρμανσης : όλα σε μία λύση για κεντρική θέρμανση και ζεστό νερό

Συνδυασμένοι ηλιακοί ταμιευτήρες – Όλα σε ένα με τεχνολογία ηλιοθερμίας
Ο auroSTOR VPS SC 700 είναι ταμιευτήρας δοχείο μέσα σε δοχείο : 490 λίτρα για τη θέρμανση και 180 λίτρα για το νερό χρήσης. Με τον auroSTOR VPS SC 1000 έχουμε : 920 λίτρα για τη θέρμανση και 192 λίτρα για το νερό χρήσης.
Εκδοχές εφαρμογής :
 - Κεντρική παροχή θέρμανσης σε μονοκατοικία ή διπλοκατοικία, επίσης δυνατότητα παροχής 
   ζεστού νερού χρήσης.
Ταμιευτήρες θέρμανσης VPS – S
Η  σειρά των ηλιακών ταμιευτήρων VPS-S είναι κατασκευασμένοι από υψηλής ποιότητας χάλυβας. Προορίζονται για την παροχή ζεστού νερού για την κεντρική θέρμανση. Είναι το βέλτιστο συμπλήρωμα για τα συστήματα ηλιοθερμίας και προσφέρει την ιδανική προσαρμογή στις ατομικές απαιτήσεις των πελατών. Διαθέτουμε τρεις εκδοχές σε χωρητικότητα (500, 750, 1000 λίτρα) για την προσαρμογή στις συγκεκριμένες ανάγκες σας για θέρμανση. Η υψηλής ποιότητας θερμομόνωση 90 mm μειώνει το κόστος λειτουργίας και ελαχιστοποιεί τις απώλειες αναμονής.
Ταμιευτήρες θέρμανσης με μια ματιά:
 - Άμεση λήψη ζεστού νερού στην επιθυμητή θερμοκρασία
 - Αξιόπιστη και υγιεινή παροχή ζεστού νερού σε μέχρι και έξι λήψεις σε πολυκατοικίες.
 - Υψηλή απόδοση λόγω της αρχής μετατόπισης φορτίου θέρμανσης
 - Υψηλές αποδόσεις από 61 έως 98 kW
 - Εναλλάκτης θέρμανσης από ανοξείδωτο χάλυβα
Ο ταμιευτήρας allSTOR – «μπαλαντέρ» για κάθε εφαρμογή
Ο ταμιευτήρας ολοκληρώνει άψογα το σύστημα αντλίας θερμότητας geoTHERM ή/και το ήδη υπάρχον σύστημά σας, αερίου ή πετρελαίου. Επιπροσθέτως μπορεί να τροφοδοτηθεί με ηλιακή ενέργεια και να αποταμιεύσει νερό θέρμανσης και παράλληλα να παράγει ζεστό νερό χρήσης.
Ο ταμιευτήρας  allSTOR με μια ματιά:
- πολυλειτουργικός ταμιευτήρας με θερμική διαστρωμάτωση
- βέλτιστη εκμετάλλευση της θερμότητας είτε προέρχεται από αντλία θερμότητας, είτε από
  λέβητα πετρελαίου ή αερίου
- ενσωματωμένη μονάδα παραγωγής θερμότητας από ηλιακή ενέργεια
- υγιεινή παραγωγή ζεστού νερού με ανοξείδωτο εναλλάκτη θερμότητας
- γρήγορη εγκατάσταση
- μέγιστη απόδοση για αποθήκευση και παραγωγή ζεστού νερού
- μεγάλη παροχή ζεστού νερού χρήσης
- γρήγορη θέρμανση του νερού
- η θέση των αισθητήρων μπορεί να επιλεγεί από τον εγκαταστάτη
- κατάλληλο για νερά με μεγάλη σκληρότητα
 - υψηλή παθητική θερμοχωρητικότητα
 - υψηλής ποιότητας υλικά μόνωσης δίχως CFC και HCFC
- χωρητικότητα ταμιευτήρων : 500, 750, 1000 και 1500 λίτρα.
Όσο ευκολότερα τόσο το καλύτερο… Νέα σειρά βασικών παρελκόμενων για γρήγορη και σίγουρη εγκατάσταση των συλλεκτών μας
Βασικός σφικτήρας για εγκατάσταση πάνω σε σκεπή
Η πιο γρήγορη εγκατάσταση χωρίς κανένα συμβιβασμό στο θέμα της ασφάλειας : οι νέοι βασικοί σφικτήρες για εγκατάσταση πάνω σε σκεπή. Παραδίδονται προμονταρισμένοι, και είναι έτοιμοι να στηρίξουν τους συλλέκτες σε ελάχιστο χρόνο. Δεν χρειάζεται άλλα εργαλεία εκτός από ένα κλειδί Allen.
Τέλεια στήριξη για εγκατάσταση πάνω σε ταράτσα
Ανοίγετε το ήδη προμονταρισμένο πλαίσιο στήριξης και το σταθεροποιείτε σε σημείο με άγκιστρα. Υπάρχουν ήδη οι τρύπες για να επιτευχθεί η κλίση των 30ο, 45ο, και 60ο. Η ρύθμιση γίνεται με τη βοήθεια πείρων.
Το σύστημα για εγκατάσταση πάνω σε ταράτσα έχει αποδειχθεί αξιόπιστο ακόμη και για περιοχές με ισχυρούς ανέμους.
Υδραυλική σύνδεση μεταξύ των συλλεκτών
Η υδραυλική σύνδεση μεταξύ των συλλεκτών δεν απαιτεί κανένα εργαλείο. Γίνεται μέσω απλής σύνδεσης θηλυκού – αρσενικού και κλιπ ασφαλείας από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι τέσσερις πλαϊνές συνδέσεις μπορούν άλλωστε να χρησιμοποιηθούν όπως επιθυμείτε για τοποθέτησης σε σειρά ή εν παραλλήλω. Τόσο εύκολο είναι.
Όποτε η ηλιακή ενέργεια από μόνη της δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες σας σε ότι αφορά το ζεστό νερό χρήσεως και/ή τη θέρμανση στο σύστημα ηλιοθερμίας, είναι ρυθμισμένο να επιλέξει αυτόματα το συμπληρωματικό σύστημα υποστήριξης. Είτε πρόκειται για επιδαπέδιο ή επίτοιχο λέβητα, συμπυκνώσεως αερίου είτε πετρελαίου, εσείς μπορείτε να επιλέξετε όποια συσκευή επιθυμείτε από το μεγάλο εύρος των συσκευών της Vaillant και να τη συνδέσετε με το σύστημα ηλιοθερμίας. Καθώς ο ελεγκτής ηλιοθερμίας της Vaillant συνεργάζεται με τον ταμιευτήρα αναλαμβάνει όλες τις εργασίες προσαρμογής με αποτέλεσμα να λειτουργεί το σύστημα αποδοτικά και να σας ικανοποιεί πλήρως. Εσείς απλώς επιλέγετε τη θερμοκρασία ζεστού νερού και του χώρου που επιθυμείτε – και αφήστε το σύστημα να φροντίσει για τα υπόλοιπα!
Πλήρης φροντίδα και άνεση για εσάς – αυτός είναι ο σκοπός μας.     

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ






Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

banner ads banner ads