Επίτοιχοι Hλεκτρικοί Λέβητες (Ιόντων) iQ heating




Επίτοιχοι Hλεκτρικοί Λέβητες (Ιόντων) iQ heating




ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 
Οι Επίτοιχοι Ηλεκτρικοί Λέβητες iQ heating έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις ανάγκες θέρμανσης κάθε σπιτιού άμεσα, γρήγορα, οικονομικά και με μεγάλο βαθμό απόδοσης. Κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας υλικά με σύγχρονες προδιαγραφές και συνεχή ποιοτικό έλεγχο. Καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και έχουν υψηλές αποδόσεις, μεγάλη αντοχή και εύκολη εγκατάσταση. Είναι φιλικοί προς το περιβάλλον γιατί είναι κατασκευασμένοι από υλικά πλήρως ανακυκλώσιμα, ενώ κατά την λειτουργία τους οι εκπομπές NOx είναι μηδενικές. Είναι ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΙ γιατί στην κατηγορία των επίτοιχων λεβήτων έχουν τον χαμηλότερο δείκτη στάθμης θορύβου 5 db της αγοράς, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΘΟΡΥΒΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
Ένας λέβητας iQ heating αποτελεί ένα πλήρες συγκρότημα λεβητοστασίου προσυναρμολογημένο  με κυκλοφορητή, δοχείο διαστολής, βαλβίδα ασφαλείας και αυτόματο εξαεριστικό δικτύου. Ο πίνακας ελέγχου διαθέτει διακόπτη ON/OFF, μανόμετρο, ψηφιακή οθόνη λειτουργιών και έναν ηλεκτρονικό μικροεπεξεργαστή που κατευθύνει και ελέγχει ηλεκτρονικά όλες τις λειτουργίες. Ο λέβητας αποτελείται από 3 κύρια μέρη:
• Υδραυλικό κύκλωμα - Hydraulics block
• Θάλαμος θέρμανσης - Heating block / Λέβητας
• Ηλεκτρονικός πίνακας - Electronic block


• ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Στο Υδραυλικό κύκλωμα - Hydraulics block κυκλοφορεί αναλογία νερού *(βλέπε επισήμανση)και θερμικού υγρού thermoliquid F1 το οποίο καθορίζει σημαντικά την ισχύ του συστήματος. Για την παρασκευή του θερμικού υγρού thermoliquid F1 έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικά αντιδιαβρωτικά υγρά με πρόσθετο σταθεροποιητή και αντιαφρίζον υγρό, επίσης εμπεριέχεται μίγμα προπυλενογλυκόλης και απιονισμένου ύδατος με ειδικά πρόσθετα υγρά μοριακού σχηματισμού που συμβάλλουν στην επιβράδυνση της θερμικής αποφόρτισης του θερμικού υγρού. Το παραπάνω προϊόν είναι μία πολύ σημαντική εφεύρεση της χημικής βιομηχανίας της Ρωσίας που άλλαξε τα δεδομένα της θέρμανσης εξοικονομώντας τεράστιες ποσότητες ορυκτού καυσίμου συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας κάνοντας την κεντρική θέρμανση πάρα πολύ φθηνή σε μια ΧΩΡΑ-ΠΕΡΙΟΧΗ με τις πιο δύσκολες και ακραίες κλιματολογικές συνθήκες στον πλανήτη.
Κύρια χαρακτηριστικά
Ηλεκτρική αγωγιμότητα : 1540 μS/cm
pH : 7,6 (ουδέτερο - οριακά αλκαλικό)
Σημείο εξάτμισης : 120 0C
Σημείο παγοποίησης : -40 0C
Πενταετής διάρκεια ζωής χωρίς αλλοίωση της σύστασης και της ηλεκτρικής του αγωγιμότητας.
Αναστέλλει την διάβρωση & την επικάθιση αλάτων & στερεών σωματιδίων στο δίκτυο θέρμανσης.
Αποτρέπει την διήθηση του οξυγόνου στα δίκτυα θέρμανσης (φράγμα οξυγόνου).
Σημαντικό!!! Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ως θερμικό υγρό τα αντιψυκτικά υγρά αυτοκινήτων ή ηλιακών γιατί η ηλεκτρική του αγωγιμότητα είναι μηδενική έως ελάχιστη, δεν μπορεί να γίνει διάσπαση και κίνηση των μορίων του υγρού. Ταυτόχρονα έχουμε μεγάλη κατανάλωση ρεύματος με μηδενική απόδοση του λέβητα και η συσκευή λειτουργεί εκτός προδιαγραφών με αποτέλεσμα να έχουμε μη ομαλή λειτουργία της συσκευής.
Συμβουλή: Χρησιμοποιείτε πάντα θερμικό υγρό thermoliquid F1.
Επισύμανση!!! Το νερό του δικτύου πόλης που θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να χαρακτηρίζεται ως μαλακό νερό και θα πρέπει να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Ηλεκτρική αγωγιμότητα έως 300μS, βαθμό σκληρότητας 7-150f και
να είναι απαλλαγμένο από αρσενικό και βαρέα μέταλλα.
Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να χρησιμοποιηθεί απιονισμένο νερό.
  

• ΘΑΛΑΜΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Ο Θάλαμος θέρμανσης- Heating block / Λέβητας έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιον ειδικό τρόπο (μικρό μέγεθος, πατενταρισμένος σχεδιασμός) έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση και απότομη αύξηση της θέρμανσης του θερμικού υγρού με την ταυτόχρονη αύξηση της πίεσης (στη μέγιστη ισχύ της συσκευής έως 2 bar) για να επιτυγχάνεται η διαδικασία της θέρμανσης.
Διαδικασία θέρμανσης
Η θέρμανση του θερμικού υγρού έρχεται σε βάρος της διάσπασης των μορίων του υγρού στα θετικά και αρνητικά ιόντα, τα οποία κινούνται.
Μέσα από αυτήν την διαδικασία επιτυγχάνουμε την θέρμανση του θερμικού υγρού με ελάχιστο κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος με μέγιστη τιμή λειτουργίας Τmax = 70 0, ιδανική λειτουργία για συστήματα χαμηλών θερμοκρασιών.


Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά
α) Άψογος εργονομικός σχεδιασμός και κορυφαία ποιότητα κατασκευής από υλικά υψηλών προδιαγραφών.
β) Ομοιόμορφη κατανομή ισχύος σε όλη την κυλινδρική επιφάνεια του θαλάμου θέρμανσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει υδραυλική αντίσταση στη ροή του θερμικού υγρού.
γ) Ο θάλαμος θέρμανσης έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιον τρόπο που να αποτρέπει τον σχηματισμό, την συσσώρευση και την επικάθιση τυχών στερεών σωματιδίων που υπάρχουν στο κύκλωμα θέρμανσης.
δ) Χαμηλή θερμική αδράνεια – υψηλή ισχύς.
ε) Υψηλός βαθμός απόδοσης και ασφάλειας.
• ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
Ο Ηλεκτρονικός πίνακας - Electronic block επιτρέπει την διαχείριση όλων των λειτουργιών του  συστήματος που έχουν σχέση με την απόδοση του λέβητα. Ο πίνακας ελέγχου είναι ένας πραγματικός ρυθμιστής κλίματος, έχει εργονομικό σχεδιασμό, εύκολο στην χρήση του, με εξελιγμένες κλιματικές λειτουργίες και μεγάλη επιλογή ρυθμίσεων. Με ψηφιακή οθόνη και με κυλιόμενο μενού εμφανίζει όλες τις πληροφορίες κλειδιά του προγραμματισμού, έχει πολύ μεγάλη ακρίβεια και είναι εφοδιασμένη με σύστημα λειτουργιών & αυτοδιάγνωσης βλαβών που παρουσιάζεται σε μία σειρά LEDs τα οποία βρίσκονται στην μπροστινή πλευρά της μονάδας. Ο πίνακας είναι πλήρης με κεντρικό διακόπτη, ρελέ, controller και ηλεκτρική πλακέτα και εξασφαλίζει την σωστή λειτουργία του λέβητα.




               ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


● Δεν απαιτείται λεβητοστάσιο, καμινάδα, δεξαμενή.

● Λειτουργεί με όλα τα συστήματα θέρμανσης και όλα τα σώματα 

● Ιδανικοί για συστήματα χαμηλών θερμοκρασιών και θερμάνσεις δαπέδου.
● Υψηλός βαθμός απόδοσης 99,4%.

● Αθόρυβη και ασφαλής λειτουργία 100%.

● Εξαφανίζεται το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης & της διάβρωσης.

● Χαμηλό κόστος αγοράς και εγκατάστασης.

● Γρήγορη απόσβεση του κόστους αγοράς και εγκατάστασης.
● Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση.
● Δεν χρειάζεται συντήρηση.
● Χαμηλό κόστος λειτουργίας με Πραγματική Αυτονομία 100%.
● Μηδενικοί ρύποι NOx.


ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ:


• Πραγματική αυτονομία διαμερισμάτων 100%.

• Μόνιμες, εξοχικές κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.

• Συστήματα θέρμανσης με θερμαντικά σώματα όλων των τύπων.

• Συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

• Συνεργασία με ηλιοθερμικά συστήματα.

• Συστήματα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης μικρών και μεγάλων  απαιτήσεων.

    




                  ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

● Σε σύγκριση με το πετρέλαιο θέρμανσης 25 έως 60%.
● Σε σύγκριση με τους λέβητες στερεών καυσίμων 30 έως 45%.
● Σε σύγκριση με τα συστήματα φυσικού αερίου 25 έως 50%.  
● Σε σύγκριση με τα συστήματα heat-pump on/off 30 έως 40%.  
  
IΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
● Επιτοίχια συσκευή θέρμανσης.
● Υψηλός βαθμός απόδοσης.
● Αθόρυβη λειτουργία 5 db.
● Απεικόνιση ενδείξεων λειτουργίας.
● Αντιπαγωτική προστασία.
● Δυνατή η τοποθέτησή του σε εξωτερικούς χώρους λόγω συστήματος 
   αυτομάτου λειτουργίας σε θερμοκρασίες κάτω των 40C,υπό την προϋπόθεση
   να μην βρέχεται (εντός ερμαρίου).
● Βαθμός προστασίας IP20.
● Διαφορικό ± 10C.
● Χρώμα περιβλήματος RAL 9010.
● Πιστοποίηση 11. 


ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:


● Πανίσχυρος θάλαμος θέρμανσης από χάλυβα RST 37-2 πάχους 6mm. 
● Δοχείο διαστολής 8lt. 
● Βαλβίδα ασφαλείας. 
● Αυτόματο εξαεριστικό. 
● Βαλβίδα πλήρωσης/εκκένωσης. 
● Μανόμετρο 0~4 bar  

● Πλήρες ηλεκτρικός πίνακας με γενικά διακόπτη λειτουργίας, ρελέ, ασφάλειες.

● Πλήρης ρυθμιζόμενος ηλεκτρονικός έλεγχος συσκευής με προγραμματιζόμενο ελεγκτή COMECO RT 38. 
● Αισθητήριο προσαγωγής, επιστροφής. 
● Αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου. 
● Στόμιο σύνδεσης 1''.


  
• Τα τετραγωνικά κάλυψης της θερμαινόμενης επιφάνειας και η ισχύς του λέβητα δεν είναι δεσμευτικά και εξαρτώνται από πολλαπλούς παράγοντες.
• Η ακριβής διατομή των καλωδίων τροφοδοσίας πρέπει να υπολογιστεί από ειδικευμένο ηλεκτρολόγο με βάση τις τοπικές συνθήκες (μήκος καλωδίου, θερμοκρασία χώρου λειτουργίας κλπ.).
• Ο χώρος θέρμανσης εξαρτάται από διάφορες συνθήκες, όπως π.χ. επιφάνεια ακτινοβολίας, συντελεστής απωλειών θερμότητας παραθύρων, οροφής, τοίχων κλπ.
• Με σκοπό τη συνεχή βελτίωση του προϊόντος, η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής των τεχνικών χαρακτηριστικών χωρίς προειδοποίηση.                                                      










      
Είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων ερευνών και μεγάλων επενδύσεων γι’ αυτό συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα απόδοσης και αντοχής και είναι μία παγκόσμια πρωτοπορία στο είδος του. Για την σχεδίαση και την τεχνολογική εξέλιξη του προϊόντος συμμετέχουν ενεργά ομάδα έμπειρων Ελλήνων μηχανολόγων μηχανικών και τεχνικών συμβούλων.


ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
Για οποιοδήποτε πρόβλημα, το service της Ξανθιώτης είναι στη διάθεσή σας συνεχώς. Επικοινωνήστε και κλείστε ραντεβού με τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας για την άμεση και υπεύθυνη συντήρηση του λέβητά σας.

ΕΓΓΥΗΣΗ:
Όλοι οι ηλεκτρικοί λέβητες (ιόντων) iQ heating καλύπτονται με 3ετή γραπτή εγγύηση.Η εγγύηση αυτή σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, την πλήρη παρακαταθήκη ανταλλακτικών, τη σωστή τεχνική υποστήριξη και την συντήρηση από εξειδικευμένους τεχνικούς σας εξασφαλίζουν για μία ολόκληρη ζωή.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ - ΔΙΚΤΥΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ:
Η Ξανθιώτης προσφέρει για περισσότερο από 25 χρόνια στην ελληνική αγορά προϊόντα και υπηρεσίες θέρμανσης υψηλής ποιότητας.
Η γκάμα των προϊόντων της είναι μία από τις πιο πλήρεις στην ελληνική αγορά.
Το δίκτυο των εξειδικευμένων συνεργατών της Ξανθιώτης σε όλη την Ελλάδα έχει την δυνατότητα να προσφέρει την βέλτιστη λύση για κάθε χώρο.
Τηλεφωνήστε μας στο 210.9710977 ή γράψτε μας στο
email: xanthiotis@otenet.gr για να σας υποδείξουμε το
πλησιέστερο σε σας κατάστημα-τεχνικό συνεργάτη.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

banner ads banner ads