Συστήματα Γεωθερμίας Vaillant



Συστήματα Γεωθερμίας Vaillant


Το μέλλον της παροχής ενέργειας βρίσκεται στο σπίτι σας
  
Σύγχρονη τεχνολογία αντλιών θερμότητας από τη Vaillant 
  
                   
Η χρήση της γεωθερμικής ενέργειας είναι μακράν η καλύτερη και η πλέον υποσχόμενη λύση για την παραγωγή θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσεως. Η ωφέλιμη γεωθερμική ενέργεια είναι διαθέσιμη στη φύση δωρεάν καθιστώντας τους ιδιοκτήτες των αντλιών θερμότητας ανεξάρτητους από πρωτογενείς πηγές ενέργειας. Επιπλέον οι αντλίες θερμότητας βοηθούν στη δραστική μείωση της περιβαλλοντικής μόλυνσης καθώς οι αντλίες θερμότητας ανακτούν το 75% της ενέργειας που απαιτείται για θέρμανση και ζεστό νερό από τη γεωθερμική ενέργεια.
Οι αντλίες θερμότητας της Vaillant geoTHERM χρησιμοποιούν τη θερμική ενέργεια που βρίσκετε αποθηκευμένη στον αέρα, στο νερό και στο έδαφος με ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία θέτει νέες προδιαγραφές. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ένα σύστημα θέρμανσης το οποίο είναι τόσο οικονομικό και οικολογικό, όσο το σύστημα geoTHERM. Στην πραγματικότητα οι αντλίες θερμότητας της Vaillant παράγουν μέχρι και 4 μονάδες θερμότητας από 1 μονάδα καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι αντλίες θερμότητας της Vaillant geoTHERM ταιριάζουν απόλυτα σε όλα τα παιδία εφαρμογών της θέρμανσης χώρου και στην παραγωγή ζεστού νερού. Το σύστημα παρέχει εξατομικευμένες λύσεις τόσο σε βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές όσο και σε οικιακές εφαρμογές ανεξαρτήτως μεγέθους. Έτσι έχετε τη δυνατότητα να σχεδιάσετε τη λύση που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας.
Οι αντλίες θερμότητας geoTHERM είναι μια επένδυση ζωής. Γι’ αυτό η Vaillant προσφέρει 10 χρόνια εγγύηση υλικών για τον συμπιεστή, ο οποίος αποτελεί την καρδιά της αντλίας θερμότητας.
  
Καλώς ήλθατε στην ανεξαρτησία : με τις αντλίες θερμότητας geoTHERM της Vaillant 
Η χρήση της ηλιακής ενέργειας που βρίσκεται αποθηκευμένη στη γη, στα υπόγεια ύδατα καθώς και στον αέρα είναι μια σημαντική συμβολή στην περιβαλλοντική προστασία. Επιπλέον, αντί να πληρώνετε υψηλούς λογαριασμούς εξαιτίας της χρήσης καυσίμων για θέρμανση θα χρησιμοποιείτε μια ανεξάντλητη δωρεάν πηγή ενέργειας : μόνο μια αντλία θερμότητας μπορεί να προσφέρει αυτά τα πλεονεκτήματα. Δε θα υπάρχουν ρυπογόνες εκπομπές καθώς οι αντλίες θερμότητας ανακτούν το 75% της ενέργειας που απαιτείται για θέρμανση και ζεστό νερό από την ηλιακή ενέργεια – ακόμα και χωρίς ηλιοφάνεια.. Τα υπόλοιπο ποσοστό καλύπτετε από ηλεκτρική ενέργεια. Να τι σημαίνει ασφάλεια, αξιοπιστία και ανεξαρτησία.

  
  
  
Η αρχή λειτουργίας μιας επιτυχημένης σχεδίασης
Η αντλία θερμότητας λειτουργεί ουσιαστικά σαν ψυγείο αλλά με αντίστροφη φορά. Σε έναν κύκλο τον επονομαζόμενο κύκλο Carnot) η αντλούμενη από το περιβάλλον θερμότητα περνάει σε ένα επίπεδο υψηλής θερμοκρασίας κατάλληλο για θέρμανση. Ένα ψυκτικό μέσο χωρίς CFC κυκλοφορεί στο εσωτερικό κύκλωμα. Το σημείο βρασμού του είναι ιδιαίτερα χαμηλό.
  
  1. Στον εξατμιστή θερμότητα αντλούμενη από το περιβάλλον μεταφέρεται στο ψυκτικό μέσο. Το ψυκτικό μέσο ατμοποιείται, δηλαδή από υγρό γίνεται αέριο.
  2. Το ατμοποιημένο ψυκτικό μέσο συμπιέζεται και ως εκ  τούτου η θερμοκρασία του φτάνει σε υψηλά επίπεδα. Η διαδικασία αυτή απαιτεί 25% ηλεκτρική ενέργεια.
  3. Η θερμότητα μεταφέρεται πλέον προς το κύκλωμα θέρμανσης. Το ψυκτικό μέσο ψύχεται πάλι και υγροποιείται.
  4. Στην βαλβίδα εκτόνωσης, το ψυκτικό μέσο αποσυμπιέζεται και επομένως ψύχεται τόσο ώστε να είναι ικανό να απορροφήσει θερμότητα από το περιβάλλον.
 
Ελάχιστα έξοδα θέρμανσης : Η αντλία θερμότητας της Vaillant, βασισμένη στη γνωστή και δοκιμασμένη αρχή της ψύξης.
  
Το σπίτι σας, η γη σας, η αντλία θερμότητας σας
Ωστόσο και το καλύτερο σύστημα δεν βοηθά αν δεν είναι σωστά προσαρμοσμένο και σύμφωνο με τις προσωπικές σας ανάγκες. Αυτός είναι ο λόγος που τα συστήματα αντλιών θερμότητας geoTHERM είναι εξαιρετικά ευέλικτα ώστε να ικανοποιούν τις ατομικές σας ανάγκες και τώρα και στο μέλλον. Από την εξαιρετικά βολική αντλία θερμότητας με ενσωματωμένη παραγωγή ζεστού νερού και παθητικό δροσισμό μέχρι την αντλία θερμότητας για θέρμανση χώρου με θερμική ισχύ 56kW, αυτό το σύστημα προσφέρει πληθώρα επιλογών. Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν θέλετε να σχεδιάσετε το σύστημά σας με μεγάλο περιθώριο για μελλοντικές εφαρμογές. Σε κάθε αντλία θερμότητας για θέρμανση χώρων μπορεί να συμπληρωθεί μελλοντικά ένας ταμιευτήρας ζεστού νερού, και με την επιλογή του σωστού ταμιευτήρα μπορούμε να χρησιμοποιούμε και ένα ηλιακό σύστημα για συμπαραγωγή. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα για μια  πληθώρα εφαρμογών ώστε να χρησιμοποιήσετε την θερμότητα του περιβάλλοντος. Μπορείτε να κερδίσετε γεωθερμική ενέργεια χρησιμοποιώντας κάθετους ή οριζόντιους γεωεναλλάκτες. Επίσης αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε υπόγεια ύδατα, αυτό είναι εφικτό με τη δημιουργία πηγαδιού άντλησης και επιστροφής υδάτων. Τέλος ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τον εξωτερικό αέρα με τη χρήση αντλιών θερμότητας αέρος/νερού. Γεγονός είναι, ότι οι τύποι αντλιών θερμότητας είναι διαθέσιμοι. Εσείς πρέπει απλά να αποφασίσετε πότε το μέλλον θα έρθει στο σπίτι σας.

  
Πηγή θερμότητας το έδαφος - γεώτρηση:
Ο γεωεναλλάκτης τοποθετείται κάθετα στο έδαφος και έτσι απαιτεί πολύ λίγο χώρο

Πηγή θερμότητας το έδαφος -
οριζόντια τοποθέτηση:
Σε βάθος περίπου 1.5 m, το σύστημα των γεωεναλλακτών τοποθετείτε οριζόντια στο έδαφος του κήπου σας και έτσι απορροφά τη θερμότητα που περικλείεται στο έδαφος


Πηγή θερμότητας τα υπόγεια ύδατα :
εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες για αυτή τη τεχνολογία, η χρήση των υπόγειων υδάτων μέσω πηγαδιού άντλησης και επιστροφής είναι υψηλής απόδοσης

Πηγή θερμότητας ο εξωτερικός αέρας:
O ευκολότερος τρόπος είναι η χρήση της ηλιακής ενέργειας που είναι αποθηκευμένη με τη μορφή θερμότητας στον αέρα με μία αντλία θερμότητος αέρος / νερού.


  

                          Πρωτοπορία στις λεπτομέρειες 
            Νέα τεχνολογία αντλιών θερμότητας της Vaillant  

            
  
Παρέχει μέγιστη άνεση και αποδοτικότητα:
Η τεχνολογία στις αντλίες θερμότητας και στους ταμιευτήρες ζεστού νερού χρήσεως της Vaillant. Το σημαντικό είναι ότι η προηγμένη τεχνολογία δεν βοηθά μόνο εσάς αλλά και τον εγκαταστάτη σας. Διότι τόσο η γρήγορη εγκατάσταση, όσο η άψογη λειτουργία καθώς και οι άμεσες διαγνώσεις χαρακτηρίζουν ένα τεχνολογικό σύστημα του μέλλοντος.
  
Υψηλής απόδοσης εξατμιστής και σύστημα έγχυσης
Στον νέο – υψηλής απόδοσης εξατμιστή η μεταφορά θερμότητας έχει βελτιοποιηθεί χάρη στην τεχνική ομοιόμορφης έγχυσης στον εξατμιστή. Αυτό σαφώς αυξάνει την ανταλλαγή θερμότητας κάνοντας ακόμα πιο οκονομική την λειτουργία του συστήματος σας.
  
Κύκλωμα ψυκτικού ελεγχόμενο από αισθητήρες
Στις αντλίες θερμότητας της Vaillant όλη η διαδικασία της παραγωγής θέρμανσης ελέγχεται και παρακολουθείται από αισθητήρες χάρη στις συνεχόμενες μετρήσεις πίεσης στο κύκλωμα του ψυκτικού μέσου, στο κύκλωμα θέρμανσης και στο κύκλωμα της πηγής θερμότητας σε συνδυασμό με την επίβλεψη φάσεων και anti-freeze λειτουργίες. Έτσι αυτό το σύστημα παρέχει κορυφαία άνεση και ασφαλή λειτουργία.
Το όφελος είναι πολλαπλό καθώς και ο εγκαταστάτης της αντλίας θερμότητας μπορεί να ρυθμίσει και να εγκαταστήσει το σύστημα χωρίς να χρειάζεται πρόσθετο εξοπλισμό μετρήσεων – ελέγχου.
  
Ψυκτικό R407C
Οι αντλίες θερμότητας της Vaillant χρησιμοποιούν το CFC-free ψυκτικό R407C. Δεν είναι μόνο φιλικό προς το περιβάλλον αλλά αυξάνει και την αξιοπιστία της αντλίας θερμότητας διότι είναι ασφαλές και ακίνδυνο.
  
Θερμοκρασία κυκλοφορίας μέχρι 62oC
Χάρη στο ψυκτικό R407C μπορούμε να πετύχουμε θερμοκρασίες μέχρι και 62 oC. Για τις αντλίες θερμότητας κλειστού κυκλώματος και νερού/νερού με κύκλωμα ψυκτικού ελεγχόμενο από αισθητήρες αυτό προσφέρει ιδιαίτερο πλεονέκτημα στην ανακαίνιση κτιρίων καθώς ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα συμβατικά σώματα θέρμανσης.
Με λίγα λόγια : Με την αντλία θερμότητας της Vaillant μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γεωθερμική ενέργεια χωρίς να απαιτείται ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης.
  

Σύστημα ηχομόνωσης MSI (Multi Sound Insulation)

 Χάρη στο MSI σύστημα η λειτουργία αντλιών θερμότητας; Της Vaillant είναι εξαιρετικά αθόρυβη. Αυτή η αθόρυβη λειτουργία είναι εφικτή με την εξουδετέρωση των ηχητικών κυμάτων. Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου οφείλεται σε δύο στοιχεία. Στην ηχομόνωση του πλαισίου της συσκευής και στην ειδική βάση με σύστημα εξουδετέρωσης κραδασμών. Επιπροσθέτως οι εύκαμπτες συνδέσεις σωληνώσεων απαλλάσσουν από ενοχλητικούς θορύβους.
  

                 

                     Από την εγκατάσταση στην λειτουργία:

                      Το σύστημα εγγυάται μέγιστη άνεση

               

Μονάδα ελέγχου με αντιστάθμιση καιρικών συνθηκών – ενεργειακής εξισορρόπησης  

Η ευφυής μονάδα ελέγχου ενεργειακής εξισορρόπησης ελέγχει  την αντλία θερμότητας μέσω ενός υπολογισμού ενεργειακής ισορροπίας. Οι απώλειες θερμότητας υπολογίζονται κάθε λεπτό. Οι θερμότητας εξαρτώνται από την εξωτερική θερμοκρασία, την επιθυμητή θερμοκρασία χώρου, και από την θερμοκρασία παροχής την αντλίας θερμότητας. Συνεπώς όλες αυτές οι θερμικές απώλειες πρέπει να αντισταθμιστούν. Η αντλία θερμότητας κλείνει αυτόματα όταν η προσφερόμενη θερμότητα αντισταθμίζει τις απώλειες. Έτσι η αντλία θερμότητας λειτουργεί μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται – χάρη στην μονάδα ελέγχου εξισορρόπησης ενέργειας. Αυτό σημαίνει μέγιστη απόδοση.
  

Δυνατότητα διαιρούμενης βάσης
Η διαιρούμενη βάση έχει σχεδιαστεί για περιπτώσεις που ο χώρος ή η προσβαση είναι περιορισμένα (κάτω από σκάλες, στενά περάσματα κτλ). Είναι εξαιρετικά εύκολο να διαχωριστούν ο ταμιευτήρας ζεστού νερού από την αντλία θερμότητας απλά με το ξεβίδωμα τεσσάρων βιδών και δύο υδραυλικών συνδέσεων. Ως εκ τούτου το βάρος και ο όγκος μειώνονται στο μισό, διευκολύνοντας έτσι το χειρισμό κατά την εγκατάσταση. Η αντλία θερμότητας μπορεί να μεταφερθεί ή σαν σύνολο ή σαν ξεχωριστή μονάδα στο τελικό σημείο εγκατάστασης. Έτσι έχετε εξαιρετική ευελιξία στον σχεδιασμό.
  
  
Εκπληκτικές υπηρεσίες
Εάν είναι επιθυμητό το σύστημα επικοινωνίας vrnetDIALOG της Vaillant παρέχει τηλεέλεγχο και ρυθμίσεις για την αντλία θερμότητας, καθώς και λέβητα ή συνδεδεμένων ελεγκτών μέσω internet. Οι αντλίες θερμότητας της Vaillant είναι εξοπλισμένες για την χρήση αυτής της τεχνολογίας του μέλλοντος. Με το vrnetDIALOG είναι εφικτό επίσης να ανοιγοκλείνουμε το σύστημα θέρμανσης μέσω internet.

       Τέλειο κλίμα όλο τον χρόνο: geoTHERM exclusiv
  
Με τις αντλίες θερμότητας η geoTHERM exclusiv προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη λύση παρέχοντας θέρμανση τον χειμώνα, δροσισμό το καλοκαίρι και ζεστό ωερό χρήσης καθ’ όλη την διάρκεια του έτους: και όλα αυτά χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, η οποία βρίσκεται αποθηκευμένη στο έδαφος.
Η αντλία θερμότητας geoTHERM exclusiv είναι εξοπλισμένη με μονάδα ελέγχου ενεργειακής εξισορρόπησης οδηγούμενη από αντιστάθμιση καιρικών συνθηκών, με ταμιευτήρα ζεστού νερού 175 Ι ενσωματώνοντας και λειτουργία δροσισμού καθώς επίσης και 6 kW ηλεκτρική αντίσταση εφεδερείας. Για τον δροσισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η θερμότητα του κτηρίου μεταφέρεται στο έδαφος μέσω ενός εναλλάκτη.
  
Δροσισμός από την γη…
Η μοναδική τεχνολογία της Vaillant παρέχει τόσο θέρμανση όσο και ζεστό νερό. Η αντλίες θερμότητας της Vaillant κλειστού κυκλώματος μπορούν επίσης να παρέχουν δροσισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  
…μέσω την ενδοδαπέδιας θέρμανσης.
Με τις αντλίες θερμότητας της Vaillant geoTHERM exclusiv, ο δροσισμός είναι μια λειτουργία ενσωματωμένη το καλοκαίρι, το σύστημα απλά αντιστρέφει την διαδικασία. Η επιπλέον θερμότητα στον χώρο μεταφέρεται μέσω της ενδοδαπέδιας εγκατάστασης στην αντλία και από εκεί στο έδαφος. Έτσι, αντί να μεταφέρουμε θερμότητα από το έδαφος όπως στη λειτουργία της θέρμανσης , η θερμότητα μεταφέρεται από την εσωτερικό χώρο προς το έδαφος μέσω των συλλεκτών.
  


Θέρμανση

Δροσισμός

  
Η αντλία θερμότητας της Vaillant geoTHERM exclusiv, με μια ματιά:
  • κλειστού κυκλώματος για θέρμανση με ενσωμετωμένο ταμιευτήρα ζεστού νερού και παθητικό δροσισμό.
  • μοντέλα με απόδοση 5.9/8.0/10.4 kW (BOW35 ΔΤ 5Κ)
  • μέγιστη θερμοκρασία 62 °C
  • ενσωματωμένος ανοξείδωτος ταμιευτήρας ζεστού νερού χρήσης χωριτικότητας 175 I 
  • ηλεκτρική αντίσταση εφεδρείας 6 kW
  • μονάδα ελέγχου ενεργειακής εξισορρόπησης με αντιστάθμιση καιρικών συνθηκών με γραφική απεικόνιση της παραγόμενης θερμότητας από τη γη
  • αθόρυβη λειτουργία με χρήση της μόνωσης MSI
  • υψηλή απόδοση χάρη στον σύγχρονο και ανθεκτικό συμπιεστή (10 χρόνια εγγύηση)
  • δυνατότητα συνεργασίας με το σύστημα επικοινωνίας μέσω internet vrentDIALOG
  
  
                  Άνεση που δεν αφήνει περιθώρια
                         για ακάλυπτες επιθυμίες:      
                                geoTHERM plus
Η αντλία θερμότητας geoTHERM plus θέτει προδιαγραφές σε πολλούς τομείς: Άνεση σε θέρμανση και ζεστό, ευκολία χρήσης και ενεργειακή εξισορρόπηση. Σε συνδιασμό με τον ενσωματωμένο ταμιευτήρα ζεστού νερού χρήσης χωρητικότητας 175 Ι καλύπτει τις ανάγκες μιας μονοκατοικίας μέσω της θερμότητας του περιβάλλοντος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο συνδυάζεται η άνεση σε θέρμανση και ζεστό νερό με μέγιστη αποδοτικότητα και οικονομία
  
Βέλτιστη τεχνολογία…
Ο νέος συμπιεστής της αντλίας θερμότητας geoTHERM plus είναι ειδικά σχεδιασμένος για χρήση με αντλία θερμότητας και έτσι παρέχει εξαιρετικά υψηλή απόδοση ακόμα και με χαμηλές θερμοκρασίες από την πηγή θερμότητας. Συνεπώς το κόστος λειτουργίας ελαχιστοποιείται.
  
…και μέγιστη άνεση
Η νέα μονάδα ελέγχου με αντιστάθμιση καιρικών συνθηκών και εξισορρόπησης ενέργειας βελτιστοποιεί τις περιόδους λειτουργίας και απενεργοποίησης της αντλίας σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του εκάστοτε κτηρίου. Επίσης απεικονίζει το ενεργειακό κέρδος από το περιβάλλον καθώς και πληροφορίες για πιέσεις και θερμοκρασίες από όλη τη διαδικασία. Το πακέτο αυτό της άνεσης ολοκληρώνεται με τηλεέλεγχο μέσω του vrnetDIALOG. 
  

  
  
Η αντλία θερμότητας της Vaillant geoTHERM plus με μια ματιά:
  • κλειστού κυκλώματος και νερού / νερού με ενσωματωμένο ταμιευτήρα ζεστού νερού
  • μοντέλα κλειστού κυκλώματος με απόδοση 5.9/8.0/10.4 kW (ΒΟW35 ΔΤ 5Κ) με ή χωρίς
  • παθητικό δροσισμό
  • μοντέλα ανοικτού κυκλώματος νερού / νερού με απόδοση 8.2/11.6/13.9 kW (W10W35 ΔΤ 5Κ)
  • μέγιστη θερμοκρασία 62 °C
  • ενσωματωμένος ανοξείδωτος ταμιευτήρας ζεστού νερού ζρήσης χωριτικότητας 175 Ι
  • ηλεκτρική αντίσταση εφεδρείας 6 kW
  • μονάδα ελέγχου ενεργειακής εξισορρόπησης με αντιστάθμιση καιρικών συνθηκών με γραφική
  • απεικόνιση της παραγόμενης θερμότητας από την γη
  • αθόρυβη λειτουργία χάρη στον σύγχρονο και ανθεκτικό συμπιεστή (10 χρόνια εγγύηση)
  • δυνατότητα συνεργασίας με το σύστημα επικοινωνίας μέσω internet vrnetDIALOG
  
  
Η μόνη βάση για το μέλλον σας: η γη
Η αντλία θερμότητας geoTHERM είναι πολύ ευέλικτη και σας παρέχει τις επιλογές. Ανεξάρτητα αν αντλείτε θερμότητα από το έδαφος, το νερό ή τον αέρα το σύστημα geoTHERM είναι πάντα η ιδανική λύση για να θερμάνετε την οικία σας.Εάν αναζητάτε αυελιξία και πληθώρα επιλογών το σύστημα geoTHERM είναι αυτό που θα σας καλύψει.

Η αντλία θερμότητας geoTHERM ταιριάζει τέλεια με τους ταμιευτήρες ζεστού νερού της Vaillant για την παραγωγή ζεστού νερού. Η μονάδα εξισορροπημένης ενέργειας οδηγούμενη από καιρικές συνθήκες και οι ελεγχόμενοι κυκλοφορητές κάνουν πολύ εύκολο τον συνδιασμό ενός ταμιευτήρα ζεστού νερού χρήσης. Μπορείτε επίσης με το allSTOR να χρησιμοποιήσετε και ηλιοθερμία ως βοηθητικό σύστημα θέρμανσης και ζεστού νερού.
  
Η αντλία θερμότητας της Vaillant geoTHERM με μια ματιά:
  • κλειστού κυκλώματος και νερού / νερού για θέρμανση
  • μοντέλα κλειστού κυκλώματος με απόδοση 5.9/8.0/10.4/13.8/17.3 kW (BOW35 ΔΤ 5Κ)
  • μοντέλα νερού / νερού με απόδοση 8.2/11.6/13.9/19.6/14.4 kW (W10W35 ΔΤ 5Κ)
  • μέγιστη θερμοκρασία 62°C
  • ηλεκτρική αντίσταση εφεδρείας 6 kW
  • μονάδα ελέγχου ενεργειακής εξισορρόπησης με αντιστάθμιση καιρικών συνθηκών με γραφική
  • απεικόνιση της παραγόμενης θερμότητας από την γη
  • αθόρυβη λειτουργία με χρήση της μόνωσης MSI
  • υψηλή απόδοση χάρη στον συγχρονισμό και ανθεκτικό συμπιεστή (10 χρόνια εγγύηση)
  • δυνατότητα συνεργασίας με το σύστημα επικοινωνίας μέσω internet vrentDIALOG
  

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

banner ads banner ads